jubileumweekend scoutingvlag

Hiep hiep hoera Scouting Valeouwe is 70 jaar! En dat vieren wij natuurlijk heel graag met alle leden en vrijwilligers! Zaterdag 18 en zondag 19 september hebben wij dit uitgebreid gevierd met alle leden tijdens het jubileumweekend! Een weekend die door de organisatie volgepropt was met leuke activiteiten.

Zaterdag: een volle dag met feest voor jong en oud

Alle leden waren uitgenodigd om 10:00 bij het clubgebouw. Overal hingen slingers want een feest is niet compleet zonder versiering! Na een woordje van onze voorzitter gingen we openen per speltak. Iedere speltak had zijn eigen vlaggenmast (wat een luxe). Na het openen stond er een officieel gedeelte op het programma voor een aantal welpen en scouts. Ze gingen namelijk overvliegen! Nadat ze alle obstakels hadden doorstaan waren ze nu echt over naar de nieuwe speltak. En voor sommigen werd dat ook hoog tijd: ze groeiden soms flink uit de blouse!

Na het overvliegen stond de volgende activiteit op het programma: hike per speltak. Overal in en rondom het dorp waren vragen verstopt en iedere spektak moest deze vragen vinden aan de hand van een routekaart om ze vervolgens te bekijken. Waar de bevers lekker heen en weer struinden in de wijk, liepen de rovers een flinke route rondom het dorp. Een uur of 2 later druppelde iedereen langzamerhand terug op het gebouw. Ranja en snoep stonden klaar, maar veel leuker: springkussens, luchtglijbaan en een tokkelbaan waren ook aanwezig! Goed geregeld door de organisatie! Rond etenstijd kwam de geur van barbeque ont tegemoet: hamburgers eten!!! Na een heerlijk avondmaal zijn we nog wat spelletjes gaan spelen in het Lonapark: de explorers waren verstopt en de rest mocht ze gaan zoeken, soort omgekeerd verstoppertje! Toen was het alweer 8 uur en stonden alle ouders klaar om de vermoeide maar voldane kids op te halen.

Zaterdagavond en zondag: even geen kinderen…

Nu was het feest voor de leiding: een biertje bij het kampvuur en weerwolven van wakkerdam gespeeld. Vervolgens veel gezelligheid en nog een scouting quiz! Iedereen was aardig uitgeput van de lange dag en de volgende dag zouden we vroeg op moeten staan, dus maakten de meeste het niet al te laat. Om 08:00 ging de wekker: tijd om op te staan. Alle leiding van de hele vereniging werden op pad gestuurd naar Uddel. Daar stonden elektrische loopfietsen en E-scooters voor ons klaar. Scheuren maar!! We hebben enorm gelachen en flink gescheurd (die dingen gingen 30 km per uur…), voor we het wisten was het alweer 12:00 uur. Met elkaar hebben we op het gebouw nog een broodje hamburger gegeten, het gebouw opgeruimd en thuis met op de bank geploft. Met z’n allen konden we terugkijken op een mooi geslaagd jubileumweekend!

Gelukkig hebben we de foto’s nog…