Roverscouts

  1. Home
  2. >
  3. Roverscouts

Roverscouts: naar het buitenland, vrijwilliger en zo veel meer...

De roverscouts zijn misschien wel de meest ervaren jeugdleden van onze vereniging. Sommigen zijn al vanaf bever of welp lid bij scouting. Velen van hun zijn naast jeugdlid ook leiding bij andere speltakken of vrijwilliger. Begeleiding kennen de roverscouts niet, ze zijn immers volwassen en maken hun eigen programma. Iedere zaterdagavond komen ze samen. 

Opkomsten

De roverscouts bedenken zelf hoe ze hun opkomsten invullen. Ze houden bijvoorbeeld kampvuuravonden, organiseren quizzen voor alle vrijwilligers van Scouting Valeouwe of gaan weekendjes weg en houden zomerkamp in het buitenland. De roverscouts zijn de laatste speltak van scouting, ze bepalen hierna of zij bij scouting actief blijven bijvoorbeeld als vrijwilliger of als leiding. Daarnaast kunnen ze altijd stamavonden organiseren. Dat zijn avonden waar leiding gezellig bij elkaar komt, klus avonden houdt of met elkaar onder het genot van een drankje bij het kampvuur een gezellige avond heeft.

Na de roverscouts: vrijwilliger worden?

Veel roverscouts zijn leiding geworden bij een van onze speltakken. Sommigen van hen zijn zelfs teamleidster geworden. Ze hebben in hun jaren veel ervaring opgedaan die zij doorgeven aan andere jeugdleden. Ook zien we vaak dat kennissen en vrienden van roverscouts in aanraking komen met onze vereniging. Ze komen bijvoorbeeld bij het bestuur, helpen met activiteiten en klusdagen of gaan mee op kamp als ondersteuning. Heb jij interesse om vrijwilliger te worden bij onze vereniging? Je bent van harte welkom! Je wordt niet alleen beloond met een jaarlijkse barbecue. Je komt terecht in een hecht gezelschap van scoutingleden, waar je van elkaar leert, maar vooral veel leuke dingen met elkaar beleeft. 

Roverscout of vrijwilliger worden?

Je bent van harte welkom!